Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 26 

22. kadetsko i 24. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Miro Marjanovic
Ispis PDF

22. kadetsko i 24. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 26.04. do 28.04. 2024. godine.

 

 

 

 

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne  gosp. Željko Bogut je pozdravio sve ljubitelje šaha, uvažene goste i zaželio dobrodošlicu svima te 22. kadetsko i 24. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne proglasio otvorenim.

 

Na prvenstvu je nastupilo: 6 juniora, 10 kadetkinja i 52 kadeta iz 12 klubova. Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno 1 sat za cijelu partiju.

 

Pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stjeću pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.

Dopredsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne  gosp. Darko Popović uručio je pobjednicima pokale i priznanja. U završnom govoru dopredsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Darko Popović zahvalio se klubovima na sudjelovanju na ovim natjecanjima i svima zaželio sretan put na povratku do svojih odredišta.

Igralo se po dobnim skupinama, a poredak je slijedeći: M-8, M-10, M-12, M-14, M-16, M-18, M-20, Z-8, Z-10, Z-12, Z-14, Z-16 i Z-18

Direktor natjecanja je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove obavljali su: DA Tihomir Marić, DA Vjekoslav Živković, KS Jozo Crnoja i KS Dario Sesar