Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 
first
  
last
 
 
start
stop

21. kadetsko i 23. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Miro Marjanovic
Ispis PDF

21. kadetsko i 23. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 28.04. do 30.04. 2023. godine.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne  gosp. Željko Bogut je pozdravio sve ljubitelje šaha, uvažene goste i zaželio dobrodošlicu svima te 21. kadetsko i 23. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne proglasio otvorenim.

Na prvenstvu je nastupilo: 1 juniorka, 3 juniora, 15 kadetkinja i 56 kadeta iz 15 klubova. Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno 1 sat za cijelu partiju.

Pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stjeću pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne  gosp. Željko Bogut uručio je pobjednicima pokale i priznanja. U završnom govoru zahvalio se klubovima na sudjelovanju na ovim natjecanjima, roditeljima djece, a posebno sponzorima,  načelnicima općina i gradonačelnicima koji podupiru razvoj šahovske igre u svojim sredinama.

 

Igralo se po dobnim skupinama, a poredak je slijedeći: M-8, M-10, M-12, M-14, M-16, M-18, M-20, Z-8, Z-10, Z-12, Z-14, Z-18 i Z-20

Direktor natjecanja je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove obavljali su: DA Tihomir Marić, DA Vjekoslav Živković i Jozo Crnoja.