Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 
first
  
last
 
 
start
stop

ŠK „ORAŠJE“ iz Orašja pobjednik 28. ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Miro Marjanovic
Ispis PDF

 

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića, u hotelu "Zenit" u Neumu od 19. do 23. kolovoza odigrano je 28. ekipno natjecanje Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

 

U Prvoj ligi za seniore sudjelovalo je 8 klubova: ŠK „KISELJAK“ Kiseljak, ŠK „JAJCE“ Jajce, ŠK „BUSOVAČA“ Busovača, ŠK „RAMA“ Prozor-Rama, ŠK “VITEZ” Vitez, ŠK “ORAŠJE“ Orašje, HŠK „TOMISLAV“ Tomislavgrad i ŠK “ŽEPČE” Žepče, koji su odigralii 7 kola po Bergerovom sustavu s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog. Igrali su u sastavu: 6 seniora (uz 4 rezerve). Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za rejting listu FIDE i za lokalnu rejting listu Šahovskog saveza Herceg-Bosna.

 


Pobjednik 28. ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne je ŠK „ORAŠJE“ iz Orašja i osigurao je nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Za pobjedničku ekipu su nastupili: IM Vjekoslav Živković, FM Mario Zovko, Stjepan Damjanović, Ivan Zlatarević, Marko Klajić i Ilija Damjanović.

 


 

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut pobjednicama je uručio pokal, priznanje i bilten, a ostalim ekipama uručena su priznanja i bilteni sukladno poretku na tablici:

Konačan poredak

Mjesto Ekipa Gam. + = - MB Bod.
1 ŠK "ORAŠJE" Orašje 7 4 3 0 11 26
2 ŠK "RAMA" Prozor-Rama 7 4 2 1 10 26
3 ŠK "ŽEPČE" Žepče 7 3 4 0 10 25½
4 ŠK "VITEZ" Vitez 7 2 4 1 8 24
5 ŠK "JAJCE" Jajce 7 3 2 2 8 22
6 ŠK "BUSOVAČA" Busovača 7 2 2 3 6 22
7 ŠK "KISELJAK" Kiseljak 7 1 1 5 3 18½
8 HŠK "TOMISLAV" Tomislavgrad 7 0 0 7 0 4

Konačan poredak: Chess-Results

28. ekipno natjecanje Prve šahovske lige za seniore zatvorio je predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut, uz riječi zahvale svim ekipama sudionicima ovog prvenstva na dolasku, a pobjednicima čestitao i zaželio uspješan nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Na kraju je svima zaželio sretan put na povratku do svojih odredišta i do novih susreta na budućim natjecanjima Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Direktor natjecanja bio je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove su obavili: DA Blago Vukoja i DA Stanko Ćurčić.