Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 
first
  
last
 
 
start
stop

ŠK "NAPREDAK" iz Zenice pobjednik 27. ekipnog natjecanje Prve šahovske lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića, u hotelu "Zenit" u Neumu od 20. do 24. kolovoza odigrano je 27. ekipno natjecanje Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

 

 

U Prvoj ligi za seniore sudjelovalo je 8 klubova: ŠK „KISELJAK“ Kiseljak, ŠK „JAJCE“ Jajce,   ŠK „ČAPLJINA“ Čapljina, ŠK „BUSOVAČA“ Busovača, , ŠK „RAMA“ Prozor-Rama, ŠK “VITEZ”, ŠK “NAPREDAK” Zenica i ŠK “ŽEPČE” Žepče, koji su odigralii 7 kola po Bergerovom sustavu s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog. Igrali su u sastavu: 6 seniora (uz 4 rezerve). Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za rejting listu FIDE i za lokalnu rejting listu Šahovskog saveza Herceg-Bosna.

 

Pobjednik 27. ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne je ŠK „NAPREDAK“ iz Zenice i osigurao je nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Za pobjedničku ekipu su nastupili: IM Nikola Radovanović, FM Adnan Kobaš, FM Harun Pašalić, Bojan Radić, Darko Popović, Mladen Šain, Vinko Mijatović, Dino Dauldži, Edmir Musić i Petra Popović.


Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut pobjednicama je uručio pokal, priznanje i bilten, a ostalim ekipama uručena su priznanja i bilteni sukladno poretku na tablici:

Mjesto Ekipa Gam. + = - MB Bod.
1 ŠK "NAPREDAK" Zenica 7 7 0 0 14 31½
2 ŠK "RAMA" Prozor-Rama 7 4 2 1 10 23
3 ŠK "BUSOVAČA" Busovača 7 2 4 1 8 21½
4 ŠK "VITEZ" Vitez 7 3 1 3 7 19½
5 ŠK "JAJCE" Jajce 7 2 2 3 6 19
6 ŠK "KISELJAK" Kiseljak 7 2 1 4 5 20½
7 ŠK "ŽEPČE" Žepče 7 2 0 5 4 17½
8 ŠK "ČAPLJINA" Čapljina 7 1 0 6 2 15½

Konačan poredak: Chess-Results

27. ekipno natjecanje Prve šahovske lige za seniore zatvorio je predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut, uz riječi zahvale svim ekipama sudionicima ovog prvenstva na dolasku, a pobjednicima čestitao i zaželio uspješan nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Na kraju je svima zaželio sretan put na povratku do svojih odredišta i do novih susreta na budućim natjecanjima Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Direktor natjecanja bio je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove su obavili: DA Blago Vukoja, DA Stanko Čurćič, DA Željko Soldo i ŽA Darko Jozić.