Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 
first
  
last
 
 
start
stop

ŠK "ORAŠJE" iz Orašje pobjednik 6. ekipnog natjecanje Druge šahovske lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragana Čovića, u hotelu "Zenit" u Neumu od 20. do 22. kolovoza odigrano je 6. ekipno natjecanje Druge šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

U Drugoj ligi za seniore sudjelovalo je 5 klubova: HŠK „KUPRES“ Kupres, ŠK „ORAŠJE“ Orašje, HŠK „ZRINJSKI“ Mostar, HŠK „TOMISLAV“ Tomislavgrad i ŠK „NOVI TRAVNIK“ Novi Travnik, koji su odigrali 5 kola po Bergerovom sustavu s tempom igre 60 minuta za cijelu partiju. Igrali su u sastavu: 6 seniora (uz 4 rezerve). Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za lokalnu rejting listu Šahovskog saveza Herceg-Bosna.

Pobjednik 6. ekipnog natjecanja Druge šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne je ŠK "Orašje" iz Orašja i ovim uspjehom je osigurao nastup u Prvoj ligi Šahovskog saveza Herceg-Bosne za 2023. godinu, kao i drugoplasirani HŠK „TOMISLAV“  iz Tomislavgrada.

Za pobjedničku ekipu su nastupili: IM Vjekoslav Živković, Ivan Zlatarević, Marko Klajić, Ilija Damjanović, Hrvoje Doknješ, Joso Vincetić.

Direktor natjecanja Miro Marjanović pobjednicima je uručio pokal, priznanje i bilten, a ostalim ekipama uručeni su priznanja i bilteni sukladno poretku na tablici:

Konačan poredakMjesto

Ekipa

Gam.

+

=

-

MB

Bod.

1

ŠK "ORAŠJE" Orašje

4

3

1

0

9

16

2

HŠK "TOMISLAV" Tomislavgrad

4

2

1

1

7

12½

3

ŠK "NOVI TRAVNIK" Novi Travnik

4

2

0

2

6

15

4

HŠK "ZRINJSKI" Mostar

4

2

0

2

6

11½

5

HŠK "KUPRES" Kupres

4

0

0

4

2

5

Konačan poredak: Chess-Results

Direktor natjecanja bio je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove su obavili: DA Blago Vukoja, DA Stanko Čurčić, DA Željko Soldo i ŽA Darko Jozić.