Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Sponzori

    
first
  
last
 
 
start
stop
first
  
last
 
 
start
stop

ŠK "BROTNJO" iz Čitluka pobjednik 1.Ekipnog natjecanje Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Miro Marjanovic
Ispis PDF

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a pod Visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, u hotelu "Zenit" u Neumu odigrano je 1. Ekipno natjecanje Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

 

 

Predsjednik Šahovskoga saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine Željko Bogut, pozdravio je nazočne goste, šahovske ekipe i igrače, svima je zaželio dobar uspjeh, a u svom govoru posebno je zahvalio gosp. Draganu Čoviću na Visokom pokroviteljstvu Prve šahovske lige Šahovskog saveza Herceg-Bosne i višegodišnjoj potpori u radu Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i izaslanik predsjednika Čovića svečano je otvorio 1. Ekipno natjecanje Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

U svom govoru je istaknuo kako svrha šaha nije napraviti što više poteza, nego ne napraviti niti jedan pogrešan. Srdačno je pozdravio sve prisutne organizatore, sudionike i goste natjecanja, te simboličnim povlačenjem prvog poteza otvorio ovo natjecanje.

Sudjelovalo je 3 kluba i to: ŠK „JAJCE“ Jajce, ŠK „ŠIROKI BRIJEG “ Široki Brijeg i ŠK „BROTNJO“ Čitluk. Odigrana su  3 kola po Bergerovom sustavu s tempom igre 60 minuta po igraču za cijelu partiju. Igralo se u sastavu na 2 ploče (uz 2 rezerve).

Prvo mjesto osvojio je ŠK "BROTNJO" iz Čitluka, a za istu su nastupili: Ana Ostojić i Mihaela Buntić.

Direktor natjecanja Miro Marjanović pobjednicama je uručio pokal i diplomu, a ostalim sudionicima uručeni su diplome sukladno poretku na tabeli, a to izgleda ovako:

Konačan poredak: Chess-Results

Konačan poredakMjesto

Ekipa

Gam.

+

=

-

MB

Bod.

1

ŠK "BROTNJO" Čitluk

2

2

0

0

6

2

ŠK "ŠIROKI BEIJEG" Široki Brijeg

2

1

0

1

4

3

ŠK "JAJCE" Jajce

2

0

0

2

2

0
Direktor natjecanja bio je IA Miro Marjanović.

Sudačke poslove su obavili: DA Blago Vukoja, DA Stanko Čurćič i ŽA Darko Jozić.