Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94 

Ljetni program aktivnosti ŠK Široki Brijeg za 2012. godinu

Ispis PDF

Programom rada ŠK Široki Brijeg, u prostorijama kluba počeo je Ljetni šahovski program za 2012. godinu koji obuhvaća niz aktivnosti u obliku natjecanja, Škole šaha i simultanki, a koji će trajati do početka kolovoza tekuće godine.

 

Prve u nizu predviđenih aktivnosti već su završene, a to su:

1. 13. Juniorsko prvenstvo kluba. Odigralo se od 25. do 28. lipnja u organizaciji i pod pokroviteljstvom kluba. Bilo je zatvorenog karaktera na kojem je pravo nastupa imalo 8 najboljih juniora kluba. Igralo se po Berger sustavu jednokružno s tempom igre od 30 minuta po igraču uz bonifikaciju od 30 sekundi po odigranom potezu uz primjenu pravila FIDE. Najbolju igru prikazao je Domagoj Bošnjak koji je zasluženo bez poraza osvojio prvo mjesto, upisavši pet pobjeda i dva remija. Za nagradu će dobiti besplatan nastup na Europskom kadetskom brzopoteznom prvenstvu koje će se održati od 14. do 19. srpnja 2012. godine u Tesliću.  Pored toga, nagrađen je i pokalom u trajno vlasništvo, novčanom nagradom, diplomom i šahovskom knjigom. Ostali sudionici natjecanja, također su nagrađeni, novčanim nagradama, diplomom i knjigama. Konačan poredak je slijedeći: 1) Domagoj Bošnjak 6 , Jure Matijević 5, Ivan Sesar 4,5, Ivan Matijević 4, Filip Galić 3,5, Dario Sesar 3,5, Petar Bogut 1 i Ante Šaravanja 0,5 bodova.  Sudačke poslove uspješno je obavio Blago Vukoja - županijski sudac.

2. Simultanka za kedete i juniore kluba. Održana je u subotu 30. lipnja, a istu je odigrao međunarodni majstor Željko Bogut s 14 polaznika Škole šaha u klubu. Sponzor simultanke bila je tvrtka KRAŠ d.o.o. Široki Brijeg, koja svojim proizvodima u obliku poklon paketića, obraduje mlade na ovakvoj vrsti natjecanja.

3. U kasnim poslijepodnevnim satima odigran je i prvi po redu brzopotezni turnir na kojem je nastupilo 16 igrača. Igralo se po Berger sustavu jednokružno s tempom igre od 5 minuta po igraču uz primjenu pravila FIDE za brzopotezni šah. Najuspješniji bio je Marko Jelčić s 14,5 bodova. Drugo mjesto osvojio je čvrsti Ivan Matijević s 12,5. Njih dvojica dobili su prigodne novčane nagrade. Poredak svih sudionika je slijedeći: Marko Jelčić 14,5, Ivan Matijević 12,5, Dario Sesar 12, Domagoj Bošnjak 10,5, Petar Bogut 10, Jure Matijević i Filip Galić 9,5, Blago Vukoja i Ivan Sesar 9, Hrvoje Sesar 6, Ilija Ljubić 5,5, Marko Ljubić 4, Ante Pehar 3, Drago Pehar 2,5, Zvonimir Ćavar 1,5 i Dominik Sabljić 1 bod. Sudačke poslove obavio je Željko Bogut-državni sudac.

 

Sve aktivnosti predviđene Ljetnim programom rada kluba mogu se pogledati na web stranici ŠK Široki Brijeg (www.sksirokibrijeg.com)